Welcome to my story

Een idee, een droom, een vrijetijdsbesteding die volledig uit de hand is gelopen en een eigen leven is gaan leiden. Een manier waarop ik mijn ei kwijt kan. Studmuphin is mijn persoonlijke uitlaadklep waarvan ik hoop in de toekomst van te kunnen rondkomen . Soms vraag ik me af waarom ik hier niet eerder aan ben begonnen? Handarbeid is op de basisschool altijd al mijn lievelingsvak geweest en op de middelbare school was dit niet anders. Als kind ben ik altijd bezit geweest met tekenen, knippen, plakken, glitters etc. Vooralsnog heb ik pas op latere leeftijd -lees 25 – ervoor gekozen om er echt iets mee te gaan doen. Hieruit is Studmuphin ontstaan. Welcome to my story!

Werkloos
Werkloosheid, een frustrerend fenomeen die in 2014 zowaar half Nederland trof, inclusief mijzelf. Na talloze sollicitaties en enkele gesprekken wist ik dat dit niet de manier was om aan het werk te komen. Ik was ’t zat om steeds weer afgewezen te worden. Dus ik besloot voor mezelf te beginnen. Een zelfstandige onderneming, iets waar ik altijd al van droomde, maar de stap nooit heb durven zetten. Op dit punt had ik niks te verliezen, dus schreef ik me in bij de KVK, ik kocht een kleine batch accessoires via de groothandel en richtte binnen enkele dagen mijn webshop in. En voila, mijn webwinkel was geboren.Je zal je wellicht afvragen waarom ik ben begonnen met het verkopen van bijoux. Het antwoord is eigenlijk vrij simpel:

A: Alle vrouwen houden van accessoires
B: Ze zijn goedkoop in aanschaf

Dit was het begin van mijn nieuwe fulltime baan.

Gefeliciteerd, je bent aangenomen!
Net wanneer ik dacht niet meer aan een baan te komen en besloten had voor mezelf te beginnen kwam er een werkgever op m’n pad. Weliswaar in de vorm van een Traineeship, maar absoluut een volwaardige baan. Ik mocht aan de slag als Community Manager, oftewel betaalt Facebooken en Twitteren! I D E A A L! Een leuke fulltime baan en gezellige collega’s is precies wat ik wilde voordat ik als zelfstandige begon. Maar ik betrapte mezelf erop dat de drang naar een eigen bedrijf steeds vaker lonkt.

Ondernemerschap
Zelfstandig ondernemen, een begrip dat velen van ons veel te licht opnemen. Niks komt je aangewaaid als je besluit te werken als zelfstandige. Dit ondervind ik nog dagelijks. Het hebben van een fulltime baan naast je onderneming helpt enorm bij het drukken van je onkosten. Echter is het dubbel zo zwaar om 2 banen te onderhouden. Een kleine impressie van mijn doordeweekse dag:

07:00u  De ochtend roept, uit bed!
08:00u  Hup, de tram in op weg naar m’n werk
08:45u  Gearriveerd op m’n werkplek. Ondanks dat ik minder dan 10 km hoef te reizen ben ik altijd  minimaal 45 minuten kwijt!
09:00u  Officiële start van m’n werkdag
17:30u  Officieel einde van m’n werkdag
18:45u  Thuis! En nu even snel wat koken
19:30u  Gegeten en even uitbuiken op de bank
20:30u Van de bank af en achter de naaimachine.
23:30u Bedtijd, eindelijk! En morgen beginnen weer van vooraf aan.

Zie hier: een globaal overzicht van mijn doordeweekse dag. Het ondernemerschap dus is echt niet voor iedereen geschikt, ook al klinkt het nog zo aantrekkelijk.

Starting out
Vrij kort na het opstarten van mijn shop ben ik begonnen met het maken van tassen. De canvas tas was het makkelijkst te bewerken dus besloot ik hiermee verder te gaan. Bedrukken was te duur. Handmatig stempelen van goedkoper en tegelijkertijd authentiek. In tussentijd had ik ook hele leuke studs besteld om op de tassen te zetten. Hier ging ik ijverig mee aan de slag. Hoe leuk het idee ook was, de uitkomst ervan was triest. Mijn tasjes waren alles behalve mooi. Dus gooide ik het over een andere boeg. ‘Leather was the way to go’.

The art of bag making
Uiteraard had ik op dit punt nog geen enkele ervaring met het vervaardigen van leer. Ook had ik totaal geen idee bij wie ik moest aankloppen om hier meer over te leren. Gelukkig kwam ik al gauw terecht bij het LeerLokaal in Arnhem. Na een bondige rondleiding op locatie wist ik het direct, ik heb mijn plek gevonden! Hoewel het idee van ‘een tasje maken’ erg leuk klinkt komt er veel meer bij kijken dan ik in eerste instantie dacht. De hele opleiding is al een investering op zichzelf, en dan heb ik het nog niet eens gehad over de kosten van je leer, machines en overige benodigdheden een tas te vervaardigen. Echter heb ik tot op heden geen spijt dat ik hieraan begonnen ben en ben ik er zeker van dat ik deze opleiding met succes zal afronden.

Heb je een goed idee of gewoon een bezigheid waar je gelukkig van wordt, doe er dan wat mee!

Passion never dies
Soms begin je ergens aan omdat het leuk is. Je voelt er ‘iets speciaals’ bij. Dat ‘iets speciaals’ heet passie! Wanneer je gepassioneerd bent over een onderwerp is het moeilijk om er niet mee bezig te zijn. Je wordt ermee wakker en gaat ermee naar bed. Zelfs wanneer je er een hele lange tijd niks mee doet raakt die passie niet bekoeld. ‘Passion never dies’. Heb je een goed idee of gewoon een bezigheid waar je gelukkig van wordt, doe er dan wat mee! Laat vooral niemand je vertellen dat jouw bezigheid stom of onnozel is. Studmuphin is mijn ‘iets speciaals’ en dat deel ik vanaf nu met trots met de wereld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *